Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy udělilo Skilerům akreditaci k provádění vzdělávacích programů pro pedagogické pracovníky!

Zpět na články

Přicházejí Skileři

Před rokem a pár týdny jsme seděli v pražské Kavárně, co hledá jméno a poprvé se vážně bavili o nápadu, který padl jen o pár dnů dříve.

Přicházejí Skileři

Co kdybychom učili dospívající to, co nám samým na začátku profesní kariéry tolik chybělo?

Dohromady máme osm dětí ve věku od čtyř do šestnácti let a tak víme, že škola žáky a studenty naučí slušnou porci vědomostí. Umí s nimi ale žáci nakládat? Dokáží “prodat” to, co umějí? Zformulovat, co chtějí říci? Dokáží přesvědčí ostatní? Umějí ve svůj prospěch využít všechny vědomosti, které ovládají?

Všichni jsme měli stejnou životní zkušenost: věděli jsme, že tohle všechno dokáží ti, kteří si nakonec splní své životní sny. Byli jsme také přesvědčení, že jsou to dovednosti, které lze nacvičit. Úspěch nakonec vězí v praktických cvičeních a počtu opakování. Úplně stejně, jako když chodíte třeba do posilovny. Proč to tedy netrénovat?

Je začátek nového školního roku a z nápadu se stala skutečnost. První kurzy Skilerů jsou na spadnutí. Děkujeme našim trenérům, kteří věří, že taková práce má smysl. A děkujeme nespočtu rodičů, kteří - když jsme se s nimi o našem nápadu bavili - reagovali téměř do puntíku stejně: “Ať už to je, tam bychom poslali své dítě!”

Tak už.

Rosťa, Martin, Honza a Tomáš, 3. září 2018

3. September 2018
Načítám